Stres yönetimi ya da bir diğer yaklaşım adıyla stres kontrolü günümüzde en popüler konulardan biri haline gelmiştir. Stres her insanın hayatında az ya da çok olan bir unsurdur. Ayrıca stres insan olmanın da bir parçasıdır. Günlük hayatta karşılaşılan bazı durumlar, olumsuzluklar, hastalıklar, iş kayıpları, bir yakının ölümü ya da acı verici bir haberin alınması stresi meydana getiren unsurlardandır.

Stres yönetimi eğitimi insanlara stresli anlarda nasıl hareket etmeleri gerektiğini belirli tekniklerle öğreten bir programdır. İnsanlar bu eğitim programı sayesinde özellikle uzun bir dönem boyunca devam eden streslerle nasıl başa çıkılacağını öğrenmektedir. Bazı insanlar hayatlarındaki stresi azaltmak için alkol, sigara ya da ilaçlara başvurmaktadır. Ancak bu yöntemlerin hiçbiri sağlıklı ve kesin bir sonuç vermeyecektir. Yoğun stres dönemlerinde stres yönetimi yapmakta zorlanan her birey stres yönetimine dair eğitimler alabilir.

Çağrı merkezi stres yönetimi eğitimi oldukça gerekli eğitim programlarından biridir. Çünkü çağrı merkezlerinde çalışmak yoğun müşteri taleplerine cevap vermek, yüzlerce şikâyete çözüm bulmaya çalışmak kolay değildir. Çalışanların tüm bu unsurlar altında daha etkin ve yüksek performanslı çalışmasını sağlamak için stres yönetimi eğitimi almaları tavsiye edilmektedir. Çağrı merkezinde çalışan bir birey, 1 günde en az 200 görüşme gerçekleştirmektedir. Bu oldukça güç bir iştir. Stres yönetimi eğitiminde bireylerin kendi streslerini kontrol altına almaları ve olumsuz duygularını kontrol edebilmeleri öğretilmektedir.

Stres Yönetimi Eğitiminin Amacı

Stres yönetimi eğitiminin amacı yoğun stres altında yaşayan, çalışan bireylere stres yönetimine dair teknikler öğretmektir. Stres yönetimi oluşabilecek stresli olaylara karşı stres seviyesinin kontrole alınması olayıdır. Peki stres yönetimi teknikleri nelerdir?

·           Kısıtlı zamana sahip olan bireylerde stres seviyesi daha yüksektir. Zaman yönetimini etkin bir şekilde yöneten bireylerin stres seviyeleri düşük olacaktır.

·           Kişinin kendini tanıması, sınırlarını bilmesi ve bu doğrultuda hareket etmesi oldukça önemlidir. Bu sınırların dışına çıkan kimselerin yoğun stres yaşaması daha olasıdır. Eğer yoğun stres ve baskı altında çalışmaya alışkın biri değilseniz bu sizin başarınızı ve temponuzu düşürecektir. Bu nedenle kendinizi tanımanız ve bu şekilde davranmanız daha doğru olacaktır.

·           İyi beslenen bir vücudun zihinsel becerileri ve stresle başa çıkma becerileri daha etkin olacaktır. Ayrıca düzenli olarak egzersiz yapmak da gerginliği ve stresi azaltacak önemli unsurlar arasındadır.

·           Uykunun yeterli kadar alınması da stres düzeyini doğrudan etkileyen unsurlardan biridir. Yetersiz uyku alan insanların gün içerisinde stresi yoğun bir şekilde hissetmeleri daha yüksek olasılıklıdır.

·           Çevrenizde yer alan bazı kişiler stres seviyenizi artırıyor olabilir. Eğer mümkünse bu kişilerden uzak durmalı, sizi daha rahat hissettiren insanlarla vakit geçirmelisiniz.

Stres Yönetimi Eğitiminin İçeriği

Stres yönetimi eğitiminin içeriği eğitime dair merak edilen en önemli detaylardan biridir. Eğitim kapsamında ele alınan başlıklar; müşteri temsilcileri ve stres, stresle başa çıkma yöntemleri, stresin faydaları ve zararları, beden, davranışsal ve bilişsel yöntemler yoluyla kendi stresiyle başa çıkarak karşısındakine sağlıklı tepkiler verme, stresin temelinde yatan en yoğun duygu olan kızgınlıkla başa çıkma yöntemleri, kızgın müşterinin çağrısını olumlu duygularla sonlandırma ve yeni iş fırsatları yaratmak, stresi bir fırsata dönüştürmek, profesyonel yaklaşım gibi konulardan oluşmaktadır.

Eğitim süresinin en az yüzde seksenine katılım sağlayan katılımcılara başarı sertifikası verilmektedir. Verilen sertifika özellikle kariyerini müşteri ilişkileri alanında geliştirmek isteyenler için oldukça işe yarayacaktır. Siz de kendinizi bu alanda geliştirmek istiyorsanız hemen eğitime katılım sağlayabilirsiniz.